bahan-bahannya:
2 cawan tepung gandum }
1/2 sudu teh soda bikabonor } satukan bahan ini
1/2 sudu teh baking pawder } untuk sekata
1 cawan tepung koko }
2 cawan gula castor
2 biji telor
1 cawan minyak jagung
2 cawan susu segar
topengnya
tepung koko
susu pekat
minyak jagung
Cara penyediaan:
1. gula dan telur putar hingga kembang
2. masukkan susu dan sendukkan tepung sedikit-sedikit
3. last sekali masukkan minyak jagung
4. bakar dengan suhu 180 calcius
5. bila kek sejuk dan hias dengan topeng coklat
6. simpan di dalam peti sejuk untuk lebih kelazatannya.
saya harap anda semua patut mencubanya. sedapppppp.....Kalau xpercaya cuba dan nikmatilah hidangan kek ini ketika sejuk, bersama anak-anak, ketika menonton tv dengan keluarga dan tidak kira di mana. Yang pasti perut anda kenyang.
4 comments:
mcm mo cuba ja..
huhu, nk g tgk dlu..
ada bhn ke x...
adaa... tu kat dapur tu.. dalam kabinet...
kalu xdak ... ahaa kat kedai ada.. haa
nnt cuba jee
wahhhhh... sedap!
cuba laaa...jangan x cuba...
barangnya sikit aje ..
Post a Comment